JEC-Sweden kör Classic Marathon och Coppa D’Oro Delle Dolomiti

En rapport från Silfverhjelms i en otroligt vacker Jaguar XK150:

Cilla-Peder-XK-2

JEC-Sweden kör Classic Marathon (Lecce-Brescia) och Coppa D’Oro Delle Dolomiti (Cortina). Blir även ett heat på Monzabanan.

Håll tummarna för att grejerna håller. Min fru och jag turas om vid ratten.

PS-jag-150S-comp

Vår bil (en gammal långloppsbil från USA, Jaguar XK150 ”S” OTS-CS 1958) är helt nyrenoverad i drivlina och motor och går fantastiskt bra. Bromsades i bänken på 268 DIN. Renoveringen av motor och drivlina gjordes av Trendab Motorsport i Nykvarn. Att rekommendera till er som har ”gammelmotorer”. Trendab kommer i helt nybyggda lokaler specialisera sig på klassiska Alfa, Aston Martin, Austin Healey, Bentley, Jaguar och Rolls-motorer (motorer och drivlina).

XKS150-PS-motor

Vår ”Silver Bullet” köptes ursprungligen av Jerry Goldsmith (kompositör och Oscarsvinnare) 1958. Jerry tävlade en hel del och beställde bilen i tävlingsutförande från Jaguar Coventry. En av få XK150 ”S” i tävlingsversion. Bilen räddades från en amatörrenovering och har nu mer eller mindre återställts till sitt ursprungliga skick från den tid den levererades av fabriken. Den har fortfarande matching numbers på alla komponenter.

Mvh

Peder Silfverhjelm